29 april

Oj nu har jag varit sådär sjukt dåligt på att uppdatera igen! Men vad har hänt sen jag skrev sist?
Jo Berlin såklart!! Det var nog en av de roligaste resorna jag har varit på.
Det hela började klockan 04.00 på brommaplan när vi hoppade på bussen och begav oss neråt Sverige. Sickan (min lärare) hade ett fullspäckat schema med redovisningar hela tiden, så från klockan fem ungefär så fick man inte sova någonting. Det blev lunch runt 11 nånstans i Skåne och sen åkte vi vidare mot Danmark och över öresundsbron, första gången jag åker över den faktiskt. Från Danmark, Gedser närmare bestämt tror jag att det hette så fick vi åka färja som skulle ta oss till Tyskland. Vi lyckades precis hinna med den färjan som gick klockan 3, och tack gode för det, nästa gick nämligen klockan 5. Så efter en väldigt gungig båtfärd så kommer vi fram till Tyskland. Efter en liten bussresa så är vi runt 8 äntligen framme i BERLIN. Checkar in på hotellet, fixar oss lite och drar ut för att äta middag. Eftersom att vi va typ 15 pers som skulle äta middag tillsammans så finns det inte så många ställen, så vi hamnar på en Jamaicansk restaurang! Inte speciellt bra men men billig öl och sjukt skön personal. Så där satt vi 15 svenskar, ensamma på hela stället och sjunger svenska snapsvisor och dricker shots för 1,8€. Helt okej alltså. Efter det drar vi vidare ut och hamnar på nån konstig klubb där dom har dansare på bardisken som häller i folk dricka. Blev en ganska tidig hemgång, runt 2 tror jag, i och med att vi skulle upp halv 7 nästa morgon.
Som sagt väckning vid halv 7, frukost och sen in i bussen igen för en guidad stadsrundtur i berlin. Så vi fick se allt från Checkpoint Charlie till muren och Olympiastadion. Det var kul att få se så mycket av berlin faktiskt. På eftermiddan var vi lediga så det blev först lunch på Vapiano och sen lite shopping. Först på Kürfurstendam, som är den stora shoppinggatan och sen skulle vi till en secondhand butik som vi hade hört talas om. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Efter en halvtimmes promenad genom berlin för att komma dit vi ska upptäcker vi att vi är helt lost och vart har vi då hemnat? Jo på Berlins horgata! Där horor seriöst står mitt på gatan och säljer sig, fatta chocken vi små svenska flickor får när vi kommer dit! hahaha. Jaja vi kom fram tillslut och jag fick med mig två fynd hem :)
På kvällen går vi ut och äter middag ett stort tjejgäng och får med oss några från franska skolan som också va med på resan. Vi hamnar på en jättemysig Italiensk restaurang och är klara där runt 12. Då var det meningen att vi skulle vidare till ett ställe som heter White trash men Johanna och jag var inte så jätte sugna på det så medan dom andra går in där drar vi vidare mot våra andra vänner som sitter på en restaurang i närheten. Väl framme där är det meningen att vi ska dra vidare till en klubb, så alla hoppar in i taxisar men mitt i blir det ändrade planer så vi åkter tillbaka för att vi ska till ett annat ställe. Men så blev det inte heller för där var det skruttdyrt inträde så istället ska då jag leda typ 20 pers tillbaka till White trash. Och tror ni att jag hittar? Nej, så det blir en taxi hem till hotellet och godnatt istället.
Dagen efter var det sovmorrn, fram till halv 8, wohoooo(ironi) Så den dagen blev det först ett besök på ett skyddsrum från andra världskriget, Unterwelten tror jag att det hette. Var väldigt intressant faktiskt. Därefter gic vi och köpte lunch och satte oss i en park, och det här var som Alba beskrev det, ett Halelujah moment. Helt underbart alltså. På eftermiddan blev det besök på Stasifängelset, också väldigt intressant! På kvällen blev det återigen en Italiensk middag och därefter gick vi till Jamaicanstället för att möta upp resten av gruppen, så det slutar med att hela gruppen på typ 45 pers sitter på samma ställe. Sjukt kul var det. Därefter blir det en sjukt kul utgång på nått ställe som hette maxim tror jag. En väldigt lyckad kväll det också, hem vid 4 ungefär. Och då uppstigning klockan halv 7, men vi försov oss till 10 över 7 och jag skulle va nere i frukosten och va frukostvärdinna vid kvart över. Jag var fortfarande full när jag kom ner dit. Kul.
Jaja därefter packade vi alla väskor och begav oss mot sachenhausen som är ett koncentrationsläger från andravärldskriget. Hemskt, men väldigt intressant. Därefter lunch och sen började vi åka upp mot Rostock där färjan gick ifrån. Och där hade Sickan en överraskning till oss och det var att vi skulle få gå runt i Rostock och titta i några timmar, så vi satte oss i parken och åt glass och hade det trevligt. Efter det var det bara en väldigt lång hemresa som spenderades sovande. Så vi kom till brommaplan klockan 6 på morronen helt döda hela högen.
hahahahah det här måste nog vara det längsta inlägget jag någonsin har skrivit men nu vet ni vad vi gjorde i berlin i alla fall!
och tack allihopa för en grymt bra resa!

TTTTTT

taggat tungt och tankat taggad till tusen. Nu kör vi!

19 april

Fatta att på onsdag är jag i BERLIN!!!! Jag är så sjuuukt övertaggad just nu att jag bara sitter och hoppar. Vi åker ju dit med turismen så därför åker vi buss, vilket är väldigt tur just nu. Annars hade vi antagligen inte kommit iväg. Eyjafjallajökull, vad ska man säga? Japp men vi kommer åka dit i alla fall. Resan tar dock typ 14 timmar, men det är det värt! Jag har däremot knappt packat eller växlat pengar eller fixat nånting, men det får bli morgondagens projekt :)
Jaja dagen har väl varit som vanligt, gått i skolan och sen varit barnvakt några timmar på eftermiddan.
Och nu ska jag soooova, natti natti.
hahah gammal bild från typ 2008

Helg

Fredagskvällen spenderades på retro i trevligt sällskap av Maria, Nico, Oscar, Max och Ponce. Efter att ha suttit där i ett antal timmar så skulle dom andra dra vidare men jag kände att jag skulle dra hem igen. Var helt sjukt sliten efter veckan så jag ville bara hem och sova! Dock så var det 26 min på 12an när jag kom till Alvik så det var lire halv segt, men men!

Igår så blev det en tripp till outleten då min bror skulle köpa nya jeans och lite kläder. Så vi kom hem med två par jeans, ett par chinos och ett par skor till honom. Allt väldigt snyggt! På kvällen blev det bara mykväll hemma men film och chokladfonue (haha avancerat va?!) Ibland behövs sånna kvällar!

Idag har jag bara suttit och läst igenom alla tusentals au pair papper och handböcker jag har fått hem och herregud vad mycket det är! Och det är fortfatande massa saker som jag har kvar att fixa! Så nu ska jag återgå till min Au Pair Handbook.

Skiva

Ojojoj vad trött jag är idag! Igår var den dagen som jag så länge har väntat på, nämligen min skiva! Det uppfyllde verkligen alla förväntningar som jag hade. Det hela var verkligen en stört kul kväll med massor av lambo och alldeles för många glas vin och drinkar. Men roligt som bara den var det!
Och på det så var jag på skiva i tisdags också, då var det Agnes och flera i ekonomi som hade skiva med religionstema. Och riktigt kul var det också, jag glömde tyvärr kameran då men ni får lite bilder från igår :)
TACK för igår!

Im awesome

jag vete faan varför men jag har den här låten på hjärnan, haha lyssna på texten!

DC

Igår pratade jag med värdfamiljen i Oakton utanför DC och jag tror att vi tackade ja till varandra! HJÄLP! Mamman frågade om jag ville bli deras au pair och ja det vill jag ju, så jag sa jaaa! Så imorrn ska jag ringa til cultural care och säga ja, och efter det är det spikat :) Det hela känns så sjukt läskigt, jag kommer inte va hemma på ett helt år och jag kommer knappt träffa min familj nånting. Men samtidigt så tänker jag, varför inte? Vad jag skulle ångra mig om jag inte gjorde det här!
Men familjen är verkligen så sjukt trevlig och det känns så bra när jag pratar med dem!
Så antagligen bär det av den 26 juli till New York för training school och sen vidare till familjen :)

Högskoleprov

Usch, usch, usch! Imorrn klockan 8 ska jag göra högskoleprovet och jag är långt ifrån förberedd! Jag har knappt tänkt på att jag ska göra det så nu sitter jag här i lite halvt  panik. Dock så tar jag det inte sådär jätte seriöst, men det skulle ju inte skada att få bra på det.
Men i och med att jag somnade klockan 5(!!) inatt så kommer det bli rätt så körigt att somna ikväll med. Så två timmars sömn, det är najs! Jaja önska mig lycka till i alla fall :)

Voddler

Igår så gick jag på kul in på Voddlers hemsida och kollade. Där fanns det en knapp där det stod sign up, så jag klickade där och då kunde man ställa sig i kö för att få en invite. Jag tänkte jaja det kommer väl om ett halvår eller nått. Men inte det, fick precis ett mail med en invite! Så nu har jag Voddler, jättebra ju :) Nu kan man sitta och kolla på gratis filmer hela dagarna. Prova ni också :)

coffecoffe

Usch jag har lärt mig en läxa idag. Och det är att man som relativt ovan kaffedrickare INTE ska dricka fyra koppar kaffe på en timme. Fy fan vad dåligt jag har mått hela dagen, jag har typ varit hyper samtidigt som jag inte har kunnat koncentrera mig på något, varit yr och typ mått illa! hahah fy faan alltså... Lycka till att sova säger jag bara. Jag som inte riktigt har trott på det där att kaffe påverkar en så mycket. Tji fick jag.

plugg plugg och så lite mer plugg

Dagen har ägnats att att skriva klart vårt arbete i religionen, eller om spiritualismen rättare sagt. Så vi 11 drog johanna, emelie och jag hem till louise i hässelby för att skriva klart allt. Jag gissade på att det skulle ta sådär 3 timmar eller nått, men icke det. Det tog 6 timmar för oss att skriva allt, men sen så blev det ju typ 9 sidor också. Så jag känner mig faktiskt ganska duktig idag :) Ägnat en hel lovdag åt plugg, det är alltid kul! Och det ska morgondagen göras också, då blir det nämligen projektarbetsskrivning, ännu roligare.
Ja kanske inte världens roligaste inlägg, men idag hade jag inte så mycket roligt att skriva om!

ursäkta att jag är sen, jag kom precis ifrån...

Jag var precis och lämnade en middagsbiljett till åse till vår skiva. Jävlar vad taggad jag är just nu! Den 14 april på Skyddsrummet smäller det! Men jag har ett stort problem, och det är att jag fortfarande inte vet vad jag ska vara för nått! Temat är alltså "ursäkta att jag är sen, jag kom precis ifrån..." Nått förslag???

rock

vilken ruskig lust jag fick att gå ut precis!

Pösk

Så nu är påsken över. Som sagt så var det örebro som gällde onsdag till söndag. Sen fyllde mamma år i lördags så då blev det firande av henne, grattis mamsen. Igår var farmor och farfar här på påsklunch och efter det var det lite folk här på drink för att fira mamma. Men jag drog istället hem till Agnes för myskväll. Vi hyrde filmen bröllopsfotografen, en film som jag faktiskt kan rekomendera! Wärmland haha.

Idag har jag inte haft mycket för mig alla, typ lodat runt hela dagen. Men så ska det va på lovet! Men sen förhöjer ju inte snön det hela men det ska ju bli fint senare, får vi hoppas!


mobil

jag behöver verkligen köpa en ny mobil nu, den som jag har nu är på väg att dö. Allting är trasigt och om man ska försöka ringa någon eller svara så stänger den av sig! Så det är inte så lyckat. MEN nu är frågan, vad ska man köpa för nån? Jag tror nästan att jag ska satsa på en Nokia och inte en ericsson, men vilken? det finns ju 50 tusen olika! Någon som har ett förslag. Gärna mellan 2 och 3 tusen!
svårt svårt svårt.....

DC

Okej, nu har jag fått en ny match! En familj typ 3 mil utanför Washington DC med en kille på 7år och en tjej på 4. Familjen låter verkligen jätte bra så jag får hoppas att dom ringer. Men jag vill ju egentligen inte bo där utan jag  vill någonstans där det är varmt, men jag får ju se hur det går med dom först :) Ganska tufft att bo i samma stad som Obama men är det någon som vet något mer om DC?


PÅSK

Just nu sitter jag hemma hos mormor i örebro och äter på en Dumle klubba. Kul va? Nej men mamsen och jag åkte hit igår för att träffa släkten och fira lite påsk i förväg. Så jag borde egentligen varit i skolan idag men jag är visst lite "sjuk" hmhm... Men det betyder alltså att jag har påsklov nu! Helt underbarat. Det behövs verkligen nu. Och sen när man kommer tillbaka är det inte ens 2 månader till studenten!

Idag har vi i alla fall varit ute på stan och kollat lite, det är alltid lika kul när man kommer till mormor för man får alltid massa saker. Så idag blev det 2 blusar, kan visa dom sen.

Men nu ska jag nog gå och socialisera mig lite. See ya!

RSS 2.0